Vrste filterskih uređaja

FILTERSKI UREĐAJI

Obvezan su dio bazenske opreme i bez njega je  nezamislivo  održavanje bazenske vode.

Najčešći su pješčani filteri,  koriste se na javnim i privatnim bazenima. To su uglavnom zatvorene posude napunjene određenom granulacijim kvarcnog pjeska, cijevnim i distribucijskim elementima. Kod privatnih bazena zajedno sa flterom dolazi i uglavnom šest-putni ventil, a rijeđe i četvero-putni koji služe za odabir režima rada. S određenim funkcijama na šesputnom ventilu možemo očistiti mehaničke nečistoće nakupljene tijekom rada iz filtera. Ove posude mogu biti izrađene od polipropilena (slabija i jeftinija opcija), poliesterskih, poliesterski lameliranih, te od inoxa.

Polipropilenski se koriste na privatnim bazenima, a mogu biti top i side izvedbe.

Poliesterski filtri se koriste na privatnim bazenima sa dužim i većim radnim opterećenjima. Mogu se koristiti i za manje javne bazene.

Lamelirani poliesterski filteri koriste se na javnim bazenima gdje se traže veći promjeri i veća radna opterećenja. Umjesto šestputnog ventila na većim filterima koristi se baterija od 4 ili 5 ventila, koja ima istu funkciju kao i šestputni ventil.

Za filtriranje vode na bazenima mogu se koristiti kartušni i filteri sa vrećama za privatne bazene, te naplavni za javne bazene, ali su u sve manjoj upotrebi. 

01

LAMELIRANI FILTERI

Za javne bazene velikih opterećenja
02

POLIESTERSKI FILTRI

Za privatne bazene sa dužim i većim radnim opterećenima
03

POLIPROPEINSKI FILTRI

Za privatne bezene, TOP i SIDE izvedbe

ZANIMA TE?

POŠALJI NAM UPIT!

    Slažem se, da se moji podaci privremeno pohrane u skladu s smjernicama navedenim u pravilima o privatnosti.Više informacija o pravilima privatnosti saznajte ovdje PRAVILA PRIVATNOSTI.

     

    pool-519453_1920
    Stotine zadovoljnih klijenata

    POGLEDAJ REFERENCE